Aankoopbegeleiding

Het kopen van een woning is een grote beslissing. Normaal gesproken is het kopen van een woning iets wat u maar een aantal maal in uw leven doet. De woningmarkt is continu in beweging. Indien u nu een woning koopt is het proces niet meer te vergelijken met bijvoorbeeld tien jaar geleden toen u voor het eerst een woning kocht.

Verandering van de markt

Waar jarenlang de verkopers aan de macht waren, is het nu de tijd aan de kopers. Nog nooit was het aanbod zo groot. Het is als koper dus goed om de juiste keuze te maken en u professioneel bij te laten staan. Er is meer mogelijk dan u denkt.

De zoektocht en het resultaat

De zoektocht naar een geschikte woning is de laatste jaren ontzettend veranderd. Waar u vroeger langs de diverse makelaars ging om folders op te halen, kijkt u nu 's ochtends snel op het internet om te zien welke woningen nieuw in de verkoop zijn gekomen. U maakt een selectie en op het moment dat u een leuke woning gevonden heeft, maakt u een afspraak met de verkopend makelaar. Deze verkopend makelaar heeft als doel om een zo hoog mogelijke prijs te realiseren voor zijn opdrachtgever onder de meest gunstige voorwaarden. U bent "verliefd" op een woning en een verkopend makelaar speelt daar handig op in. Het resultaat is dat u uw droomwoning heeft gekocht, maar wellicht voor een te hoge prijs.

Wat doet T&A Van Es Makelaardij voor u als aankopend makelaar? 

T&A Van Es Makelaardij gaat als aankopend makelaar met u mee om de woning te bezichtigen. Wij zullen de woning zakelijk en zonder emotie waarderen. Door onze ruime praktijkervaring kunnen wij u op een goede en professionele manier begeleiden bij de eventuele koop van de woning. Hieronder volgt een korte opsomming van een deel van onze dienstverlening bij het kopen van een woning. 

  • Beoordelen of de vraagprijs reëel is
  • Controleren van de koopakte die opgesteld is door de makelaar van de verkoper
  • Begeleiding bij de notaris en advies inzake de keuze van de notaris (groot verschil in tarieven bij diverse notarissen)
  • Begeleiding bij de inspectie voor de overdracht. Controleren of de woning wel leeg is en of er geen gebreken zijn
  • Onderzoek naar de bouwtechnische staat van de woning
  • Kadastrale gegevens nagaan en kijken of de erfgrenzen kloppen
  • Erfdienstbaarheden onderzoek
  • Bestemmingsplan nakijken
  • Eventueel vergunningsonderzoek voor uitbouw /verbouw
  • Bij appartementen wordt er onderzocht of de vereniging van Eigenaren wel voldoende reserves opbouwt en gezond is.

No cure, no pay

T&A Van Es Makelaardij werkt met een prestatiegericht tarief op basis van no cure no pay. Indien u de woning uiteindelijk niet koopt, bent u ons ook geen vergoeding verschuldigd. Indien er wel een overeenkomst wordt gesloten, wordt de prestatie gerichte courtage pas in rekening gebracht op het moment dat u bij de notaris zit. Dit kan dus soms wel zes maanden later zijn. De courtage wordt verrekend met de eind afrekening van de notaris. Door te werken met een prestatie gerichte courtage bewijzen wij dat wij scherp willen onderhandelen en op deze manier verdienen wij ons zelf altijd terug. Per saldo kosten wij u dus niets en garanderen wij u een scherpe aankoopprijs van de woning. Hierdoor kunt u jarenlang genieten van lagere maandlasten. 

Meer informatie?

Is uw interesse gewekt in onze dienstverlening? Neem dan contact op met Gerben van Es op 033-2770669 of 06-13783143 of via de email op info@makelaarscherpenzeel.nl. Wij staan altijd voor u klaar!

Neem contact met ons op