Onze Te Koop borden sterven uit

Verkoopborden, te koop borden, te koop vlaggen of verkocht vlaggen. Wij hebben ze in alle soorten en maten.

20190315 Op Zuid_03

Wat doen onze borden momenteel? Nou die staan in de opslag. Een te koop bord in een straat zien wordt een steeds schaarsere gebeurtenis. Zeg maar gerust een zeldzaamheid. De te koop borden staan in de regel nog geen week in de tuin en hupsakee, daar worden ze al weer vervangen door een verkocht o.v. vlag of bord of zelfs gelijk een verkocht bord. Kortom zoals gezegd een zeldzaamheid.

In mijn ogen is de het te koop bord ondertussen beland op de rode lijst van bedreigde borden soorten. Je ziet ze nog wel, maar wel zeer sporadisch. De enige plek waar je nog kans hebt deze borden te zien is in de opslag van de makelaar. Het is net een dierentuin of misschien ken je het wel de Wereldzadenbank in Spitsbergen. Hier wordt alles goed bewaard, want mochten ze ooit echt uitsterven dan kunnen we vandaar uit toch weer verder. Op die manier behouden we het zeer zeldzame te koop bord ook voor de generaties na ons.

Het is natuurlijk hartstikke leuk dat alles zo ontzettend goed verkocht wordt, maar het huidige beleid is er wel opgericht dat naast het te koop bord dat uitsterft, ook de starter met een eigen woning uitsterft. Sterker nog de starter kan ook vaak geen huurwoning krijgen. Ben je als ouders ook lekker mee. Heb je eindelijk je schaapjes op het droge, wil je genieten van het welverdiende rust in het weekend en dan komt je inwonende dertig jarige zoon of dochter nog elke dag bij je aan tafel aanschuiven en vraagt wat eten we eigenlijk? Of komen ze na het sporten thuis, gooien de tas in de hoek en gaan door naar een festival. Lig jij weer nachten wakker of het allemaal wel goed gaat daar.

Kortom het is tijd dat de woningmarkt in beweging gaat komen. Nu lijkt het goed om voor de starters te gaan bouwen, maar misschien moet er eens gekeken worden om juist doorstroom woningen te bouwen. Ik ken legio mensen die willen verhuizen, die graag een stapje groter willen en ook bij ons aanbod zien we dat er meer kandidaten op een 2/1 kap of vrijstaande woning af komen, dan starters bij een middenwoning.

Kortom wat mij betreft komen er meer te koop borden in tuinen van 2/1 kappers, zodat vervolgens ook de middenwoningen weer vrij komen en ook daar weer van die mooie borden in de tuin komen. Laten we met zijn allen ervoor zorgen dat de te koop borden niet uitsterven en juist weer volop te zien gaan zijn. Het is wat dat betreft echt twee voor twaalf.